Vabilo na septembrski sestanek

vabimo vas na sestanek Astronomskega društva Orion, ki bo v četrtek, 25. septembra 2014 ob 18. uri v učilnici 1D6 v novem traktu II. gimnazije Maribor (Trg Miloša Zidanška 1, vstop skozi novi prizidek šole z Žitne ulice, nato desno po stopnicah v 1. nadstropje).

1. Mitja Govedič: Vesolje od začetka do konca (predavanje)

Kako je nastalo vesolje? S tem vprašanjem so si belile glavo že prve civilizacije. Šestdeseta leta prejšnjega stoletja so prinesla prvi dokaz o tem, da se je vesolje razvilo iz majhnega in izjemno vročega ''mehurčka'', ki se je začel širiti in s tem ohlajati. Kaj se je med širjenjem dogajalo s tem mehurčkom? Kaj se bo dogajalo v prihodnje? Ali obstajajo tudi drugi mehurčki? Na ta in še številna druga vprašanja bomo odgovorili v predavanju.

2. Poročilo o 6. Perlahovem mladinskem astronomskem raziskovalnem taboru

3. Udeležba AD Orion na Noči raziskovalcev 2014

3. 7. Messierjev plus maraton 2014

Še pojasnilo, zakaj septembrski sestanek poteka ob nekoliko nenavadnem terminu. Tretji petek v septembru, ko imamo običajno mesečne sestanke AD Orion je bila II. gimnazija zaradi nekaterih aktivnosti zaprta. V petek 26. septembra AD Orion aktivno sodeluje na Noči raziskovalcev 2014, ki jo organizira Univerza v Mariboru, zato bo redni mesečni sestanek izjemoma v četrtek.

Prijazno vabljeni

Prijazen pozdrav,