MBK team

MBK Team - opazovalna skupina

MBK Team je skupina aktivnih opazovalcev neba, s poudarkom na opazovanjih meteorjev, kometov, mrkov, polarnega sija, Sonca ter planetov. V MBK Teamu je več kot 10 članov drustva, pridruženi pa so tudi drugi opazovalci iz vse Slovenije.

MBK Team so julija 1999 uradno ustanovili člani Astronomskega društva Orion  Javor Kac, Jure Atanackov in Jure Zakrajšek.

Cilji MBK Teama so opazovanje tako večjih meteorskih rojev, kot spremljanje aktivnosti manjših rojev ter sporadične aktivnosti. Organiziramo opazovalne kampanje ter ekspedicije v primeru izbruhov meteorjev, svetlih kometov ter mrkov. Spremljamo tudi aktivnost Sonca in pojave polarnega sija, vidnega iz naših geografskih širin.

MBK Team sodeluje z naslednjimi organizacijami in posamezniki:

>>> Spletna stran MBK Teama