Sestanki Sestanki

Vabilo na aprilski sestanek

vabimo vas na sestanek Astronomskega društva Orion, ki bo v sredo 18. aprila 2018 ob 18. uri v učilnici 1D6 v novem traktu II. gimnazije Maribor (Trg Miloša Zidanška 1, vstop skozi novi prizidek šole z Žitne ulice, nato desno po stopnicah v 1. nadstropje ali skozi glavni vhod, skozi avlo, na koncu avle desno po hodniku do novega prizidka, nato po stopnicah v 1. nadstropje).

Preberite več: Vabilo na aprilski sestanek

Vabilo na marčevski sestnek

vabimo vas na sestanek Astronomskega društva Orion, ki bo v sredo 21. marca 2018 ob 18. uri v učilnici 1D6 v novem traktu II. gimnazije Maribor (Trg Miloša Zidanška 1, vstop skozi novi prizidek šole z Žitne ulice, nato desno po stopnicah v 1. nadstropje ali skozi glavni vhod, skozi avlo, na koncu avle desno po hodniku do novega prizidka, nato po stopnicah v 1. nadstropje).

Preberite več: Vabilo na marčevski sestnek

Vabilo na sestane in občni zbor

vabimo vas na sestanek Astronomskega društva Orion, ki bo v petek 19. decembra 2018 ob 18. uri v učilnici 1D6 v novem traktu II. gimnazije Maribor (Trg Miloša Zidanška 1, vstop skozi novi prizidek šole z Žitne ulice, nato desno po stopnicah v 1. nadstropje ali skozi glavni vhod, skozi avlo, na koncu avle desno po hodniku do novega prizidka, nato po stopnicah v 1. nadstropje).

1. Igor Žiberna: Novosti misije Juno (predavanje)

Sonda Juno, ki je bila izstreljena avgusta 2011, se je julija 2016 utirila v polarno orbito okoli Jupitra. V predavanju bodo predstavljene nekatere novosti o največjem planetu v našem osončju, do katerih je prišla sonda v  poldrugem letu raziskovanja. Sonda Juno ni preučevala le dogajanje v zgornjih plasteh Jupitrove atmosfere, pač pa je prišla do nekaterih novih spoznanj o dinamiki v notranjosti Jupitra.

2. Občni zbor Astronomskega društva Orion:

a. Izvolitev delovnega predsedstva

b. Vsebinsko poročilo o delu AD Orion v letu 2017

c. Finančno poročilo AD Orion za leto 2017

d. Razprava o vsebinskem in finančnem poročilu

e. Načrt dela AD Orion v letu 2018.

Zaradi zagotavljanja sklepčnosti na občnem zboru pričakujemo zanesljivo udeležbo članov AD Orion.

Vabilo na februarski sestnek

vabimo vas na sestanek Astronomskega društva Orion, ki bo v četrtek 22. februarja 2018 ob 18. uri v učilnici 1D6 v novem traktu II. gimnazije Maribor (Trg Miloša Zidanška 1, vstop skozi novi prizidek šole z Žitne ulice, nato desno po stopnicah v 1. nadstropje ali skozi glavni vhod, skozi avlo, na koncu avle desno po hodniku do novega prizidka, nato po stopnicah v 1. nadstropje).

Preberite več: Vabilo na februarski sestnek

Decembrski sestanek

vabimo vas na sestanek Astronomskega društva Orion, ki bo v petek 8. decembra 2017 ob 18. uri v učilnici 1D6 v novem traktu II. gimnazije Maribor (Trg Miloša Zidanška 1, vstop skozi novi prizidek šole z Žitne ulice, nato desno po stopnicah v 1. nadstropje ali skozi glavni vhod, skozi avlo, na koncu avle desno po hodniku do novega prizidka, nato po stopnicah v 1. nadstropje).

Preberite več: Decembrski sestanek