Novice Sestanki

Vabilo na junijski sestanek

vabimo vas na sestanek Astronomskega društva Orion, ki bo v petek 16. junija 2017 ob 18. uri v učilnici 1D6 v novem traktu II. gimnazije Maribor (Trg Miloša Zidanška 1, vstop skozi novi prizidek šole z Žitne ulice, nato desno po stopnicah v 1. nadstropje).

Preberite več: Vabilo na junijski sestanek

Vabilo na aprilsko predavanje

vabimo vas na sestanek Astronomskega društva Orion, ki bo v petek 21. aprila 2017 ob 18. uri v učilnici 1D6 v novem traktu II. gimnazije Maribor (Trg Miloša Zidanška 1, vstop skozi novi prizidek šole z Žitne ulice, nato desno po stopnicah v 1. nadstropje).

Preberite več: Vabilo na aprilsko predavanje

Vabilo na februarski sestanek

Vabilo na marčevski sestanek

vabimo vas na sestanek Astronomskega društva Orion, ki bo v petek 17. marca 2017 ob 18. uri v učilnici 1D6 v novem traktu II. gimnazije Maribor (Trg Miloša Zidanška 1, vstop skozi novi prizidek šole z Žitne ulice, nato desno po stopnicah v 1. nadstropje).

Preberite več: Vabilo na marčevski sestanek

Meglična celica

Meglična celica je preprosta naprava za opazovanje ostankov razpadov kozmičnih žarkov v naši astmosferi. Gregor Hojnik je na decembrskem sestanku podrobno predstavil meglično celico, hkrati pa nam je omogočil, da smo elektrone in delce mu opazovali ''v živo''. Video in fotografije je posnel Peter Kirn.

sled 01

Preberite več: Meglična celica