Vabilo na oktobrski sestanek

vabimo vas na sestanek Astronomskega društva Orion, ki bo v sredo 17. oktobra 2018 ob 18. uri v učilnici 1D6 v novem traktu II. gimnazije Maribor (Trg Miloša Zidanška 1, vstop skozi novi prizidek šole z Žitne ulice, nato desno po stopnicah v 1. nadstropje ali skozi glavni vhod, skozi avlo, na koncu avle desno po hodniku do novega prizidka, nato po stopnicah v 1. nadstropje).

1. Neil Armstrong – First Man on the Moon

V dokumentarnem filmu britanske TV hiše BBC bomo spoznali življenje Neila Armstronga, prvega človeka, ki je stopil na Luno. Prihodnje leto bomo praznovali 50. letnico prvega pristanka s človeško posadko na Luni, zato bo ogled dokumentarnega filma obujanje spomina na prelomne dogodke na področju vesoljskih poletov v 60. letih 20. stoletja.

2. Poročilo z 11. Messierjevega plus Maratona