Vabilo na sestanek

vabimo vas na sestanek Astronomskega društva Orion, ki bo v petek, 16. decembra 2011 ob 18. uri v učilnici 1D6 v novem traktu II. gimnazije Maribor (Trg Miloša Zidanška 1, vstop skozi novi prizidek šole z Žitne ulice, nato desno po stopnicah v 1. nadstropje).

1. Igor Žiberna: Mars

Planet Mars je že od nekdaj buril domišljijo v človeških predstavah o tem rdečem planetu. V predavanju bomo spoznali planet Mars najprej analizirali v primerjavi z ostalimi planeti našega Osončja . Predstavili bomo zgradbo tega planeta, njegov geološki razvoj, atmosfero in geomorfološke procese ter reliefne oblike na njegovem površju. Poseben poudarek bo dan možnostim za življenje na Marsu in kako so se pogoji, ki bi lahko vsaj teoretično omogočali razvoj življenja na njem spreminjali skozi nekaj milijard let dolgo »zgodovino« tega planeta.

2. Program dela Astronomskega društva Orion v letu 2012

Prijazen pozdrav,