Nova društvena mailing lista

Se želite udeležiti društvenega opazovanja in bi radi prejemali novice društva? Včlanite se na mailing listo AD Orion!

Obiščite nas tudi na Facebooku!

Nebo nad Mariborom

current night sky over Maribor

Sonce

Sončne pege
Slika se osvežuje enkrat dnevno.

Sonce v H-alfa

Sone v H alfa

Slika je posneta na observatoriju Kanzelhöhe v Avstriji in se osvežuje nekajkrat dnevno. Klikni na sliko za večjo sliko.

Več o Soncu v H alfa

Več živih slik

Še več živih slik

FaceBook

Marčevski sestanek AD Orion

 

 Spoštovani,
 
vabimo vas na sestanek Astronomskega društva Orion, ki bo v petek, 16. marca 2012 ob 18. uri v učilnici 1D6 v novem traktu II. gimnazije Maribor (Trg Miloša Zidanška 1, vstop skozi novi prizidek šole z Žitne ulice, nato desno po stopnicah v 1. nadstropje).
 
Dnevni red:
1. Dokumentarni film: The Universe: Magnetic Storm  (Vesolje: Magnetni vihar)
V dokumentarnem filmu The Universe: Magnetic Storm si bomo ogledali nastanek magnetnih viharjev, ki vodijo do nastanka enega najlepših pojavov na nebu - polarnega sija. Profesorji in drugi strokovnjaki iz Massachussets Institute of Technology (MIT), Observatorija Griffith in od drugod nam bodo spregovorili o nastanku Zemljinega in Sončevega magnetnega polja, nastanku izbruhov koronalne mase in posledicah le-teh na Zemlji in na drugih planetih našega Osončja. Beseda bo tekla tudi o vesoljskem vremenu in o spremljanju le-tega. Dokumentarni film je slovensko podnaslovljen in traja 41 minut.
2. Nova spletna stran AD Orion
V intenzivnem nastajanju je nova društvena spletna stran, ki je trenutno dosegljiva na spletnem naslovu www.orion-drustvo.si/joomla/. Stran še ni dokončna, saj še manjka tekst na nekaterih straneh, potrebni so še nekateri kozmetični popravki. Člane prosim, da si vzamete nekaj minutk časa, pregledate novo stran in komentarje predstavite na sestanku ali pa jih pošljite na moj naslov mitja.govedic afna yahoo.com.

 3. Razno
 
Vse člane, ki še niste poravnali članarine, pozivam, da to storite. Letna članarina za zaposlene znaša 20 €, za dijake, študente, brezposelne in upokojence pa 10 €. Številka transakcijskega računa je SI56 04515-0000288307 (koda namena: OTHR - Drugi namen plačila,  referenca: SI99). Vljudno naprošamo, da članarino poravnate do 1. 7. 2012.
Vljudno vabljeni
 
                                                           Prijazen pozdrav,
                                                                Mitja Govedič