Vabilo na aprilski sestanek

vabimo vas na sestanek Astronomskega društva Orion, ki bo v petek, 20. aprila 2012 ob 18. uri v učilnici 1D6 v novem traktu II. gimnazije Maribor (Trg Miloša Zidanška 1, vstop skozi novi prizidek šole z Žitne ulice, nato desno po stopnicah v 1. nadstropje).

1. Danilo Žmegač: Pritlikavi planeti, asteroidi in kometi
Predavanje bo govorilo o tem, kaj so pritlikavi planeti, kako so nastali in kakšna je njihova razvrstitev. Podrobneje bo govora o telesih v bližini Zemlje (NEO) in o morebitnih metodah, s katerimi bi lahko preprečili trk asteroida ali kometa z Zemljo. Govora bo tudi o kometih odpravah do le-teh, spomnili pa se bomo na svetlejše komete v preteklosti.

2. Meteorske kamere v letu 2011
Pregledali bomo delovanje in dosežke Orionovih meteorskih kamer v letu 2011.

- Dnevi astronomije
- Prehod Venere preko sončeve ploskve (6. junij)

Vse člane, ki še niste poravnali članarine, pozivam, da to storite. Letna članarina za zaposlene znaša 20 €, za dijake, študente, brezposelne in upokojence pa 10 €. Številka transakcijskega računa je SI56 04515-0000288307 (koda namena: OTHR - Drugi namen plačila,  referenca: SI99). Vljudno naprošamo, da članarino poravnate do 1. 7. 2012.
Vljudno vabljeni.

Jasnega in temnega neba,