Sestanki Sestanki

Vabilo na novembrski sestanek

vabimo vas na sestanek Astronomskega društva Orion, ki bo v sredo 21. novembra 2018 ob 18. uri v učilnici 1D6 v novem traktu II. gimnazije Maribor (Trg Miloša Zidanška 1, vstop skozi novi prizidek šole z Žitne ulice, nato desno po stopnicah v 1. nadstropje ali skozi glavni vhod, skozi avlo, na koncu avle desno po hodniku do novega prizidka, nato po stopnicah v 1. nadstropje).

1. Igor Žiberna: Merkur in misija BepiColombo (predavanje)

V prvem delu predavanja bomo predstavili Soncu najbližji planet v Osončju. V okviru tega bomo predstavili notranjo zgradbo Merkurja, procese in reliefne oblike na njegovem površju, redko Merkurjevo atmosfero in značilnosti gibanja planeta. V drugem delu bomo predstavili glavne cilje misije BepiColombo, ki sta jo oktobra 2018 izstrelili evropska ESA in japonska JAXA. Misijo sestavljata dve sondi, ki se bosta leta 2015 utirila v Merkurjevo orbito in preučevala Merkurjevo šibko magnetno polje, zaloge vodnega ledu, procese na površju in značilnosti Merkurjeve atmosfere.

Vabilo na oktobrski sestanek

vabimo vas na sestanek Astronomskega društva Orion, ki bo v sredo 17. oktobra 2018 ob 18. uri v učilnici 1D6 v novem traktu II. gimnazije Maribor (Trg Miloša Zidanška 1, vstop skozi novi prizidek šole z Žitne ulice, nato desno po stopnicah v 1. nadstropje ali skozi glavni vhod, skozi avlo, na koncu avle desno po hodniku do novega prizidka, nato po stopnicah v 1. nadstropje).

1. Neil Armstrong – First Man on the Moon

Preberite več: Vabilo na oktobrski sestanek

Vabilo na aprilski sestanek

vabimo vas na sestanek Astronomskega društva Orion, ki bo v sredo 18. aprila 2018 ob 18. uri v učilnici 1D6 v novem traktu II. gimnazije Maribor (Trg Miloša Zidanška 1, vstop skozi novi prizidek šole z Žitne ulice, nato desno po stopnicah v 1. nadstropje ali skozi glavni vhod, skozi avlo, na koncu avle desno po hodniku do novega prizidka, nato po stopnicah v 1. nadstropje).

Preberite več: Vabilo na aprilski sestanek

Vabilo na junijski sestanek

vabimo vas na sestanek Astronomskega društva Orion, ki bo v sredo 13. junija 2018 ob 18. uri v učilnici 1D6 v novem traktu II. gimnazije Maribor (Trg Miloša Zidanška 1, vstop skozi novi prizidek šole z Žitne ulice, nato desno po stopnicah v 1. nadstropje ali skozi glavni vhod, skozi avlo, na koncu avle desno po hodniku do novega prizidka, nato po stopnicah v 1. nadstropje).

Preberite več: Vabilo na junijski sestanek

Vabilo na marčevski sestnek

vabimo vas na sestanek Astronomskega društva Orion, ki bo v sredo 21. marca 2018 ob 18. uri v učilnici 1D6 v novem traktu II. gimnazije Maribor (Trg Miloša Zidanška 1, vstop skozi novi prizidek šole z Žitne ulice, nato desno po stopnicah v 1. nadstropje ali skozi glavni vhod, skozi avlo, na koncu avle desno po hodniku do novega prizidka, nato po stopnicah v 1. nadstropje).

Preberite več: Vabilo na marčevski sestnek