Javno opazovanje Jupitra in Saturna

Astronomsko društvo Orion v sodelovanju z Oddelkom za geografijo Filozofske fakultete Univerze v Mariboru organizira v petek, 15. junija 2018, javno opazovanje planetov Jupiter in Saturn. Opazovanje bo v primeru jasnega vremena potekalo od 22. ure do jutranjih ur na ploščadi pred stavbo Filozofske fakultete, Koroška cesta 160, v Mariboru. Ob opazovanju bo potekala strokovna razlaga o značilnostih obeh planetov. Planeta bo mogoče opazovati skozi različne teleskope, možno pa bo tudi snemanje s fotoaparati na pametnih telefonih ali s Canonovimi in Nikonovimi DSLR-fotoaparati.

Prireditev bo potekala kot preddogodek Noči raziskovalcev 2018 in v okviru Pomladi na ZUF-u, ki jo organizira Zrela univerza Filozofske fakultete. Vse aktivnosti v okviru opazovanja so seveda brezplačne in primerne za najširši krog zainteresiranih.

Prijazno vabljeni