Javno opazovanje popolnega Luninega mrka

Astronomsko društvo Orion in Oddelek za geografijo Filozofske fakultete Univerze v Mariboru bosta v primeru jasnega vremena v petek 27. julija 2018 od 20. ure naprej organizirala javno opazovanje popolnega Luninega mrka. Opazovanje bo potekalo na platoju pred Filozofsko fakulteto, Koroška cesta 160 v Mariboru. Ob opazovanju bo potekala strokovna razlaga pojava. Seveda bo mogoče Lunin mrk opazovati skozi različne teleskope, možno pa bo tudi fotografiranje mrka s pametnimi telefoni ter Canonovimi in Nikonovimi DSLR fotoaparati. Opazovali bomo tudi planete Mars, Jupiter in Saturn.

Vljudno prosim člane ADO, da se tega javnega opazovanja udeležijo. Prosim člane, ki imate društvene teleskope, da ste na prizorišču dovolj zgodaj, tako da bomo ob 20. uri imeli teleskope že pripravljene.

LP