Galerija fotografij iz javnega opazovanja

V petek, 23. 11. 2012, in v soboto, 24. 11. 2012, smo v Astronomskem društvu Orion organizirali javni opazovanji Lune in Jupitra na zgornjem platoju parkirišča v Europarku v Mariboru.

Žal je petkovo javno opazovanje preprečilo slabo vreme, saj smo lahko Luno videli le za nekaj sekund. Veliko bolj uspešno pa je bilo sobotno javno opazovanje. Kljub občasnim oblakom, ki so rahlo zmotili opazovanje, se je zbralo lepo število radovednežev, ki so lahko glavni ''zvezdi'' večera, Jupitra in Luno,  opazovali in fotografirali skozi sedem društvenih in privatnih teleskopov. Obiskali so nas tudi kolegi iz Društva ljubiteljev fotografije Maribor, ki so posneli številne fotografije Lune in Jupitra. Na spodnji povezavi pa si lahko ogledate galerijo fotografij, ki sta jih posnela Gregor Salamon in Peter Kirn, člana AD Orion.

Fotogalerija iz javnega opazovanja, 24. 11. 2012