Opazovanje Perzeidov

Pozdravljeni

V astronomskem društvu Orion se bomo v  primeru jasnega vremena v noči od 12. na 13. avgust dobili na astronomskem opazovanju. V tej noči bo imel vrhunec meteorski roj Perzeidov, opazovali bomo pa seveda še kopico drugih zanimivosti, od pritlikavega planeta Plutona, do zelo oddaljenih kvazarjev. Astronomski mrak se konča ob približno 22:20, s postavljanjem opreme pa bomo začeli seveda že prej. Opazovali bomo na prizorišču Messierjevega plus maratona, na Šmartnem na Pohorju. Travnik, kjer bomo opazovali, se nahaja približno 300 m zahodno od šole, južno od ceste, ki pelje iz Šmartnega na Pohorju na Tri kralje. Travnik boste prepoznali po žični ogradi. Parkiranje je dovoljeno le ob robu cestišča.

V upanju, da se nam pridružite vas prijazno pozdravljam,

Vsi, ki vas zanima fotografiranje meteorjev, pa več informacij najdete na tej povezavi.

KACJA meteor