Vabilo na sestanek društva

Spoštovani,
vabimo vas na sestanek Astronomskega društva Orion, ki bo v petek, 18. oktobra 2013 ob 18. uri v učilnici 1D6 v novem traktu II. gimnazije Maribor (Trg Miloša Zidanška 1, vstop skozi novi prizidek šole z Žitne ulice, nato desno po stopnicah v 1. nadstropje).
 

Dnevni red:
1. Mitja Govedič: Astrofotografija – od nastanka fotografije do obdelave (predavanje)
Fotografiranje nočnega neba in objektov na njem je čudovit hobi, ki nam omogoča, da sami odkrivamo zanimivosti vesolja. Ta hobi je lahko enostaven, ko fotoaparat pritrdimo na fotografski stativ. Lahko pa je zahteven in drag, kadar hočemo posneti šibke objekte, za katere velikokrat potrebujemo hlajene CCD kamere, robotske teleskope in znanje računalniške obdelave fotografij. V predavanju bo predstavljen način, kako se lotimo astrofotografije, od potrebne opreme do tehnik obdelave fotografij. Predstavljena bo sama tehnika fotografiranja, razne napake na fotografijah in metode odpravljanja le-teh. Skupaj bomo obdelali fotografijo galaksije in iz nje izluščili maksimalno. Ob prihajajočih svetlih kometih bo poseben poudarek na fotografiranju in obdelavi fotografij kometov.
2. Komet C/2012 S1 ISON (Igor Žiberna)
V kratki predstavitvi kometa C/2012 S1 ISON bodo prikazane njegove značilnosti in pot na nebu do začetka leta 2014 ter obdobja, ko bo komet iz naših krajev najbolje viden.
3. 6. Messierjev plus maraton (Igor Žiberna)
4. Razno
Vljudno vabljeni
 
                                                           Prijazen pozdrav,
                                                                Igor Žiberna
Ta vnos je bil objavljen v Sestanki. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja