Vabilo na marčevski sestanek

Spoštovani,

vabimo vas na sestanek Astronomskega društva Orion, ki bo v petek 17. marca 2017 ob 18. uri v učilnici 1D6 v novem traktu II. gimnazije Maribor (Trg Miloša Zidanška 1, vstop skozi novi prizidek šole z Žitne ulice, nato desno po stopnicah v 1. nadstropje).

Dnevni red:

1. Ivan Ketiš: Poleti na Luno – realnost ali fantazijski film (predavanje)

Na spletu in v različnih medijih se pojavljajo številne teorije zarote. Ena od teh je tudi ta, da Zemlja ni okrogla in da si je obliko in satelite izmislila NASA. Obzorje je ves čas ravno, z obdelavo fotografij pa ga ukrivljajo. Oceani bi iztekli, Mississipi bi moral teči navzgor. Piloti letal bi morali ves čas spremljati krivino sicer bi zgrešili Zemljo. Če bi bilo neskončno zvezd bi bilo nebo ves čas svetlo, itd. Nekaj od tega si lahko ogledamo na:

http://metro.co.uk/2016/07/19/here-are-10-proofs-that-the-earth-is-actually-flat-not-round-6016710/

Med številnimi avtorji teorije zarote, po kateri človek ni pristal na Luni ni nikogar med več kot 400.000 ljudmi zaposlenih v programu Apollu v več kot 20.000 podjetjih in ustanovah. Šlo je za najobsežnejši program v zgodovini, ki je stal okrog 120 milijard današnjih $.

V okviru predavanja si bomo ogledali film o Apollu 17 (https://www.youtube.com/watch?v=KzHvOe8xfVo). Film traja pol ure in ga bom komentiral. Po filmu bomo pogledali, kaj pravijo zagovorniki teorije zarote in kako odgovarja na njihove trditve Nasa. Sledili bodo dokazi o pristankih. Na koncu bomo preleteli vse polete v programu Apollo in pogledali, kakšne rakete so v preteklosti ponesle ljudi v vesolje.

2. Igor Žiberna: Osončje Trappist 1 (kratko predavanje)

3. Razno

Vljudno vabljeni

Igor Žiberna

Ta vnos je bil objavljen v Sestanki. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja