Vabilo na marčevski sestanek

 

Spoštovani,

 

vabimo vas na sestanek Astronomskega društva Orion, ki bo v petek, 15. marca 2013 ob 18. uri v učilnici 1D6 v novem traktu II. gimnazije Maribor (Trg Miloša Zidanška 1, vstop skozi novi prizidek šole z Žitne ulice, nato desno po stopnicah v 1. nadstropje).

 

Dnevni red:

1. Mitja Govedič : Izračun atmosferske poti in orbite meteoroida – predstavitev diplomske naloge

Diplomska naloga opisuje potek izračuna atmosferske poti meteorja, orbite meteoroida in kriterija D za meteoroid ter vse znane komete. Naloga vključuje lastna opazovanja in računalniški program, ki sem ga izdelal za hitrejši izračun orbite. Opisan je tudi potek video opazovanj s programskim paketom Metrec. Rezultate naloge lahko vključimo pri pouku fizike kot ilustracijo Keplerjevih izrekov. Dodani so nasveti za vizualno opazovanje meteorjev v skupini učencev ali dijakov.

Diplomska naloga se nahaja na spletnih straneh DKUM http://dkum.uni-mb.si/IzpisGradiva.php?id=39630

2. Razno

 

Člane AD Orion hkrati pozivam k plačilu članarine za leto 2013. Članarina za zaposlene znaša 20 EUR, za učence, dijake, študente, upokojence in nezaposlene pa 10 EUR. Številka transakcijskega računa društva je 04515-0000288307. Vljudno prosimo, da članarino poravnate najkasneje do 1. julija.

 

Vljudno vabljeni

 

                                                           Prijazen pozdrav,

                                                                Igor Žiberna

Ta vnos je bil objavljen v Sestanki. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja