Vabilo na sestanek Astronomskega društva Orion

Spoštovani,

vabimo vas na sestanek Astronomskega društva Orion, ki bo v sredo 15. marca 2023 ob 18. uri v videokonferenčnem sistemu Jitsi. Navodila za njegovo uporabo in za sodelovanje na sestanku so navedena spodaj.

Dnevni red:

1. Igor Žiberna: Svetlobna onesnaženost v Evropi in Sloveniji 2. del (predavanje)

V drugem delu predavanja bomo predstavili stanje svetlobne onesnaženosti v Sloveniji. Na začetku bomo primerjali stopnjo svetlobne onesnaženosti v Sloveniji z drugimi evropskimi državami, v nadaljevanju pa analizirali razlike v svetlobni onesnaženosti med posameznimi območji v Sloveniji. Predstavili bomo območja z najvišjo in najnižjo stopnjo radiance ter območja za najneugodnejšimi trendi radiance. Poseben poudarek bomo namenili analizi stanja svetlobne onesnaženosti na zavarovanih območjih (Triglavski narodni park, izbrani krajinski parki, območja Natura 2000). Prav tako bomo predstavili spremembe temnih območij v Sloveniji, na koncu pa si ogledali, kje v Sloveniji in v širši okolici Maribora so svetlobno najmanj onesnažena območja.

2. Razno

Sestanek bo potekal preko videokonferenčnega sistema Jitsi v sobi adorion od 17.55 dalje. Dostop je mogoč v spletnem brskalniku (priporočamo Chrome) na spletnem naslovu https://meet.jit.si/ ali preko aplikacije za mobilne naprave. Predavanje se ne bo snemalo.

  • Dostop iz spletnega brskalnika (priporočamo Chrome)

V brskalnik vpišemo spletni naslov https://meet.jit.si/adorion . Če vas brskalnik vpraša za dovoljenje za uporabo kamere ali mikrofona, kliknemo Dovoli (Allow). Zaradi lažje prepoznavnosti pišemo s svoje ime in priimek. Prijavimo se s klikom na Join meeting.

  • Dostop iz aplikacije za mobilne naprave

Na mobilno napravo namestimo  aplikacijo Jitsi Meet (Apple Store: https://apps.apple.com/us/app/jitsi-meet/id1165103905, Google Play https://play.google.com/store/apps/details?id=org.jitsi.meet). Aplikacijo odpremo in v meniju poiščemo zavihek Nastavitve, kjer vpišemo svoje ime in priimek. vpišemo ime sobe adorion in tapnemo Pridruži se. Če nas naprava vpraša za dovoljenje za uporabo mikrofona in kamere, ji dovolimo.

Prosimo, da upoštevate naslednje:

– prijava v sobo adorion bo možna od 17.55 ure dalje,

– vpišete se z izklopljenim mikrofonom in kamero,

– čas za diskusijo bo po končanem predavanju.

Prijazno vabljeni!

Igor Žiberna

Ta vnos je bil objavljen v Nekategorizirano. Zaznamek za trajno povezavo.